Jäseneksi  

Raahen moottorikerhon jäseneksi haet täyttämällä lomakkeen: LINKKI

*Jäsenmaksu 40€
*Liittymismaksu 50€
*Alle 25 vuotiailta uusilta jäseniltä ei liittymismaksua peritä
   

Itämeren ympäri

Tietoja

Merimiesten vapaa-ajan keskus lähellä Gdyniaa.Merimiesten vapaa-ajan keskus lähellä Gdyniaa.

Tein velipoikani Esan kanssa pitkän suunnitelman jälkeen totta haaveesta kiertää Itämeri moottoripyörillä. Nähdä Baltian maat, Puola, Saksa, Tanska, Ruotsi,Norja.
Matka kulki reittiä Raahe, Helsinki, Viro, Latvia, Liettua, Saksa, Tanska, Ruotsi, Norja ja Raahe. Matkaa kertyi 6585 km. Kulkuvälineinä Esalla Bemari tonnikakssatanen Rs ja mulla Goldwing 1800.

 

 Matkan varrelta majapaikkaan mukaan otettu emäntä tarjoilemassa aamupalaa Matkan varrelta majapaikkaan mukaan otettu emäntä tarjoilemassa aamupalaaNo, lähin Raahesta 02.06.2011 ja pyyhkäsin Vaasan kautta Hesaan. Pari kesäistä päivää siellä kattelemass Hietsun mimmejä ja sunnuntaiaamuna laivaan, johon olin tilannut liput kahelle pyörälle ja vanhalle köpölle plus aamiaisen. Ylettömän laivalla syömisen jälkeen matka jatkui Haapsalun kautta Pärnuun. Sitte olikin pitkä päivämatka Marjen-poleen Asukkaan Penan suosittelemaan hotelli Sudaviaan. Oli reissun pisin, helteisin ja iltapäivällä sateisin päivä. Mutka Riian Jurmalaan katteleen hiekkarantoja ja uimareita. Via Baltica valtatie Tallinnasta Varsovaan on ajettavissa, mutta siinä on syvät rekanrenkaiden urat. Mutta motoristi taidon osaa!

Puolaan:
Marjenpolesta, Latviasta pikkuteitä kohti Gdyniaa ja Stella Marista (paikallinen merimieskirkko)jonka johtajana on Isä Edvard, tosi ystävällinen ja vieraanvainen pappi. Saimme tosihienon yöpaikan. Isä Edvard väänsi tervetuliaiksi tuopit olutta ja aamulla matkaa varten vesipullot, hellepäivä kun oli tulossa. Reitti kulki aivan Itämeren rantoja myötäillen. Kävimme pikkukaupungissa nimeltä Utska, jossa minun piti tavata merimiesystäväni Shmil. Mutta hän olikin laivan päällä ja Wismarissa Saksassa.

Saksaan:
Stettinin kautta entiseen DDR:ään. Eipä eroa huomannut. Autobaana alkoi heti ja Lidlin kauppoja vähän väliä. Ja paana pitkin tuhatta ja sataa! Sain wingin kulkemaanpari markkaa ! Yöpyminen hotelli Aubergessä. Aamulla oli tarkoitus jatkaa Berliiniin mut Esan pyörä ei suostunt käynnistymään. Syy oli niissä keleen ajonestolaitteissa. Kun pelit rupes hyrräämään, taas hanat auki Hampuriin ja kerettiin sopivasti Suomalaiselle Merimieskirkolle saunaan.

Isä Edvard ja EskoIsä Edvard ja EskoTanskaan:
Yhellä lauttamatkalla Tanskaan ja Köpikseen jossa tapasin poikani häämatkalla edellispäivänä vihityn vaimonsa kanssa. Kuorastiin siinä samppakaljapullo ja mentiin yöksi just rakennettuun hotelliin jossa parkkipaikka oli maan alla. Minä pöllö ajoin sinne rappusia myöten. Saatana että ravisteli!

Ruotsiin:
Isonbeltin juhlavan pitkää siltaa pitkin Malmöön. Korkeimmalla kohdalla kurkin meren-pintaa ja jeesustelin miten se suuri alus, Allure of The Seas mahtui sen alta, joka seilaa jossain Karibialla?

 


Norjaan:
Kun oli tultu Malmöön, matka jatkui Göteborgin kautta Osloon. Saatiin sieltä tosi halpa hotelli. Pyörät piti viedä parkkihalliin. Esa makso maksun 1 pyörästä ja sano, että heti kun puomi nousee niin menoks. Ite myöhästy ja puomi pamautti kypärään. Oslosta pärryyteltiin sitte neuvottua reittiä(tie nro 6 oli sateiden takia poikki) lounais Norjan kautta Trondheimiin. Käytiin kahtomassa ja ajamassa Geirangerin vuono,Trollstiden (peikkotie) ja mitä niitä siellä onkaan. Ennen Trondheimia tavattiin 3 suomalaismotoristia, joiden kanssa ajettiin pari päivää. Meidän piti tulla Trondheimista Åren kautta Örnsköldvikiin, mut ajettiin Sundsvalliin ! Tuli lisämutkaa sata. Uumajaan yöksi ja seuraavana päivänä Haaparannan kautta kotiin Raaheen!

Kännykällä toimiva puusauna toimii erinomaisesti, soitto Limingasta että käypä raapasemassa tulet kiukaan alle ja sulla on lämmin sauna.
Ja matkailu kannattaa !!  Sukunimessä tuli virhe parin sanan kohdalla (Pardoven) laskua maksettaessa eikä sitä laskua oo kuulunu vieläkään! (respan moka!)

Esko Partanen Raahe


Yhteysalus NorjassaYhteysalus Norjassa

 

 

 

   

Yhteistyössä  


Iskunvaimenninhuolto-, korjaus- ja säätötyötkaikkiin merkkeihin
Kelkat, autot, ATV, crossipyörät jne.

'

   

Yhteistä saunailtaa vietetään joka kk:n 1. perjantai.

Kerhoillat jatkuvat keskiviikkoisin ajelun ja yhdessäolon merkeissä.

Route88 kanssa yhteisiä arkiajeluita keskiviikkoisin (kesäkuusta alkaen). Lähtö Vihannin ST1:ltä klo 18.