Jäseneksi  

Raahen moottorikerhon jäseneksi haet täyttämällä lomakkeen: LINKKI

*Jäsenmaksu 40€
*Liittymismaksu 50€
*Alle 25 vuotiailta uusilta jäseniltä ei liittymismaksua peritä
   

Uskaltaisinko radalla

Tietoja

Ensikertalaisen ratapäiväEnsikertalaisen ratapäivä"Olin saanut kortin viime syksynä. Allani uhkui Hondan CBR1000RR Fireblade. Edessäni Orgin possujunan keltaliivinen kouluttaja. Aloitussuora. Viisiri kiinni. Nyt se vihdoin tapahtuu. Menetän
Rataneitsyyteni."

Raahelainen Maria-Helena Huikari kertoo uudessa Mp-maailma-lehdessä (4/2012) kokemuksistaan ensikertalaisena Kemoran moottoriradalla. Juttu on mukaansatempaava ja se sisältää neuvoja rataharrastuksen aloittamiseen aloittelijan vinkkelistä.

    "Miksiköhän rataharjoittelu ei ole pakollista, siis ihan kortin ajamisen ehto? Tällainen shokkihoito tekee hyvää sekä ajotaidolle että asenteelle. On tärkeää tiedostaa mitä osaa ja mitä ei todellakaan osaa. Pyörällä matkustaessaan liikenteeseen kiinnittää ihan eri tavalla huomiota. Aistit terävöityvät, kehon viestit tulevat kuulluiksi. Tunnetaan ilma, auringon lämpö, sateen piiska ja tuulen ravistus. Koetaan kiihtyvyyttä, joka tyhjentää mielen työkiireistä. Moottoripyöräily on mitä suurimmassa määrin tunnepitoinen harrastus. Herkullinen keino ajan ottamiseen ja avain itsetietoisuuteen."


Yksi päivä radalla vastaa tuhatta liikenteessä, mutta tuhat liikenteessä ei vastaa päivää radallaYksi päivä radalla vastaa tuhatta liikenteessä, mutta tuhat liikenteessä ei vastaa päivää radalla


    "Kotimatkalla nousin arvaamattoman jyrkästi vuoristoradallani ylös. Minulle oli tapahtunut jotakin tietämättäni. Liikenneympyrätkin sujuivat kuin ajatus. Ajo oli kevyttä ja helppoa. Kaikki ennen arastelemani mutkat olivat loiventuneet dramaattisesti."

  "Se tilannetaju ja ne ohjausliikeet, joita harjaannut käyttämään moottoriradalla, eivät voi kuin auttaa sinua maantieajossa. Ymmärrät miten fysiikan lait näyttäytyvät todellisuudessa, vaikka et rääkkäisikään itseäsi ja pyörääsi äärirajoille. Sisäistät sen, ettet ole erehtymätön ja kaikkivoipa. Osaat laskelmoida onko jossakin vaaratilanteessa parasta jarruttaa niin tehokkaasti kuin taidot antavat myöten. Vai keskittyä hallittuun väistöön kun näet mielessäsi tilan, joka käytössäsi on parin sekunnin päässä, kun näkymä edessäsi elää."

Mihinköhän tässä on taas tullut päänsä työnnettyä?Mihinköhän tässä on taas tullut päänsä työnnettyä?

Kiitos Maria. Sait hienoon pakettiin ne tunteet joita itsekin koin ja toivoisin muidenkin kokevan. Lämmittäköön aurinko Kemoran radan kun siellä vierailet.

 

   

Yhteistyössä  


Iskunvaimenninhuolto-, korjaus- ja säätötyötkaikkiin merkkeihin
Kelkat, autot, ATV, crossipyörät jne.

'

   

Yhteistä saunailtaa vietetään joka kk:n 1. perjantai.

Kerhoillat jatkuvat keskiviikkoisin ajelun ja yhdessäolon merkeissä.

Route88 kanssa yhteisiä arkiajeluita keskiviikkoisin (kesäkuusta alkaen). Lähtö Vihannin ST1:ltä klo 18.